A A A
Hobøl kirke Lettskyet 19
Maren Hersleth Holsen

Kommunaldirektør for stedsutvikling og innbyggerdialog er ansatt

Tett konkurranse om stillingen, men Maren Hersleth Holsen trakk det lengste strået.

Pressemelding fra Indre Østfold kommune (26.september 2018)

Maren Hersleth Holsen blir direktør for stedsutvikling og innbyggerdialog.

Indre Østfold kommune har ansatt Maren Hersleth Holsen fra Hærland som direktør for stedsutvikling og innbyggerdialog. Stillingen får ansvar for kultursektoren, kommunens arbeid med frivilligheten, stedsutvikling, kommunens møteplasser med innbyggerne i de ulike tettstedene og dialogen med de ulike lokalsamfunnene.

Holsen, som er utdannet landskapsarkitekt, har bred relevant erfaring tilpasset stillingen. Hun jobber i dag som samfunnsplanlegger i Eidsberg. Tidligere har hun hatt flere lederstillinger innen landskapsarkitektur og stedsutvikling, bl.a fra Norske arkitekters landsforening, Multiconsult og Link arkitektur. Hun har også arbeidet i regjeringsapparatet under Bondevik 2 regjeringen.

Samtidig har Holsen bred erfaring fra frivillig sektor, noe som anses som en stor fordel i denne stillingen. Hun er i dag leder i Hærland IL, og har tidligere hatt verv i en rekke frivillige organisasjoner både lokalt og nasjonalt bl.a. som leder av Norges bygdeungdomslag og styremedlem i Norges Bondelag.

Hun kjenner også kommunens næringsstruktur godt. Selv driver hun gården Hersleth i Hærland med sauer. Hun har hatt en flere styreverv, bl.a. i Østfold Energi, og deltatt i en rekke råd og utvalg på nasjonalt nivå. I 2011 til 2015 år var hun også varaordfører i Eidsberg, men hun er klar på at det ikke blir noe politisk aktivitet i fremtiden nå når hun går inn i sin nye rolle.

Rådmann for den nye kommunen, Georg Smedhus, er svært fornøyd med ansettelsen. «Maren har en veldig god kombinasjon av lokalkunnskap, erfaring fra frivillige organisasjoner, meget relevant yrkeserfaring og erfaring fra regjeringsapparatet. Hun kjenner også den nye kommunens ulike deler godt og er en person som er svært god til å kommunisere. Det er viktig når man skal ha ansvar for utvikling av Indre Østfolds små og store sentrumsområder» uttaler Smedhus. 

Han legger til at det har vært tett konkurranse om stillingen. Det viste seg at det blant de interne søkerne var flere ansatte som kunne bekledd stillingen og det var konkurranse «til målstreken». Bredden i Marens erfaring både på lokalt og nasjonalt plan var til slutt utslagsgivende for valget avslutter Smedhus.

Holsen ser frem til å starte. «Jeg er utrolig glad for å få lov til å jobbe med alle de flotte stedene i Indre Østfold, sammen med engasjerte innbyggere og flinke folk i frivillighet, lokal næring og kultur. Vi skal løfte frem de unike kvalitetene vi har; i byene og tettstedene i Norges største jordbrukskommune. Godt omdømme og attraktivitet starter med at vi trives der vi bor og er stolte av hva vi har, og det skal vi synliggjøre». 

Holsen tiltrer stillingen umiddelbart, samtidig som hun må holde i noen av de oppgavene hun i dag sitter med i Eidsberg. 

 

Tips en venn Skriv ut