A A A
Hobøl kirke Lettskyet 19
Hilde Brandsrud

Kommunaldirektør for næring og plan er ansatt

Indre Østfold kommune har ansatt Hilde Brandsrud som direktør for næring og plan. Stillingen får ansvar for næringsutvikling, landbruk, plan, byggesak og geodata.

Pressemelding fra Indre Østfold kommune (26. september 2018).
 

Hilde Brandsrud blir direktør for næring og plan

Indre Østfold kommune har ansatt Hilde Brandsrud som direktør for næring og plan. Stillingen får ansvar for næringsutvikling, landbruk, plan, byggesak og geodata. Den får også ansvar for kontakt med forskningsmiljøer, høyskoler o.l. Det kan også være aktuelt med andre oppgaver knyttet til stillingen.

Brandsrud har utdannelse innen landbruk, prosessdesign og prosessledelse. Hun har også tilleggsutdanning innen styrearbeid og ledelse.

Hun er i dag ansatt som fylkesdirektør for samfunnsplanavdelingen i Østfold fylkeskommune, og har nylig fått stilling som direktør for plan i den nye region Viken. Tidligere har hun jobbet i Eidsberg kommune, bl.a. med ansvar for planarbeid, landbruk, eiendom og kommunalteknikk. Før dette jobbet hun med utvikling innen landbrukssektoren.

I tillegg til sitt arbeide driver Brandsrud gårdsbruk og hun har flere styreverv, bl.a. i Eidsberg Sparebank og i fagskolen i Østfold.

Georg Smedhus, som er rådmann for nye Indre Østfold kommune er svært fornøyd med å få Brandsrud med på laget. «Hun vil med sin erfaring åpenbart bidra til å løfte Indre Østfold» sier Smedhus. Han håper Brandsrud med sin bakgrunn kan bidra til økt fokus rundt Indre Østfold.  Oppmerksomheten rundt vårt område er mye lavere enn vår sentrale geografisk plassering på Østlandet skulle tilsi. Med Brandsruds erfaring er hun rett person til å bidra til flere arbeidsplasser og økt boligbygging i den nye kommunen. Hun vet også godt hva som skal til innenfor arealplanlegging for at Viken fylkeskommune på sikt skal kunne utvikle kollektivtilbud i området sier Smedhus.

«Jeg gleder meg veldig til å starte og jobbe i Indre Østfold igjen!» uttaler Brandsrud. «Dette er en spennende stilling med ansvar for områder som jeg er opptatt av, arealbruk, næringsutvikling, arbeidsplassutvikling og landbruk, samtidig som jeg får være med i formingen av den nye kommunen»

Smedhus nevner også at Brandsrud nylig fikk jobben med som direktør for plan i den kommende Viken fylkeskommune. «Det at den personen som har fått tilbud om å ha den tyngste planfaglige stillingen i Norge, med overordnet ansvar for samfunnsplanlegging på det sentrale Østlandet heller velger å jobbe hos oss er vi svært glade for» uttaler Smedhus.

Tips en venn Skriv ut