A A A
Hobøl kirke Sludd 1

Informasjon fra skatteoppkreverkontoret

Personallister

Hobøl og Spydeberg logoer

Fra 1. januar 2014 må serveringssteder, frisører og skjønnhetspleiere, samt bilverksteder og bilpleiebransjen føre personallister.
 

En personalliste er en liste over alle som arbeider i virksomheten, inkludert ulønnet og innleid personale.

Hvilke bransjer skal føre personallister?

  • Serveringssteder omfatter blant annet cafeer, restauranter, puber, gatekjøkken og cateringvirksomhet.
  • Frisører og skjønnhetspleie. Skjønnhetspleie er for eksempel ansiktsbehandling, manikyr, pedikyr, kroppspleie, SPA, farging av vipper og bryn, tatovering av øyebryn, øyekontur og lepper, tannbleking og piercing. Solarium er unntatt.
  • Bilverksted og bilpleie omfatter bilverksteder, bilvask og billakkering.

I SKD-melding 8/13 kan du lese mer om hvilke arbeidsgivere som skal føres personalliste, og hvem som er unntatt (foretak uten ansatte mv. og foretak som hovedsaklig driver annen virksomhet).

Hvilke opplysninger skal personallisten inneholde?
Personallisten skal inneholde den enkeltes navn og fødselsnummer eller D-nummer (ev. annet unikt nummer), og skal for hver arbeidsdag angi tidspunktet for arbeidsdagens begynnelse og slutt. Alle som skal stå i personallisten skal kunne fremlegge legitimasjon med bilde.

Når skal listen føres?
Listen skal føres på arbeidsplassen, og opplysningene skal føres i personallisten umiddelbart når arbeidet påbegynnes og avsluttes. Personallisten skal være tilgjengelig for kontroll i virksomhetens åpningstid.

Hvordan skal listen føres?
Personallisten kan føres manuelt eller elektronisk. Dersom det foretas rettelser i personallisten, skal det fremgå hvem som har foretatt rettelsen og tidspunkt for når det er gjort.
Manuelle personallister skal føres i en innbundet bok der sidene er forhåndsnummererte. Skatteetaten sender i midten av desember ut bøker til alle som er registrert i de aktuelle bransjene (næringskodene 45 200, 96 020, 96 040, og bedrifter med næringskode som starter på 56).
Her kan du bestille personalliste

Arbeidsgiver kan føre personallisten elektronisk, for eksempel i timebestillings- eller tidsregistreringssystemet. Regneark eller tekstbehandlingsprogram
der det er mulig å rette eller endre opplysningene direkte, kan ikke brukes. Les mer om elektronisk personnalliste i
SKD-melding 8/13.

Hva skjer hvis arbeidsgiver ikke fører personalliste?
Gebyret for mangler ved personallisten er kr 8 600 kroner for første overtredelse, og kr 17 200 ved gjentakelse innen 12 måneder. I tillegg kommer kr 1 720 for hver person som mangler i listen ved kontrol l.

Spørsmål om ordningen kan rettes til vårt kontor på telefon 69 92 44 14 eller e-post: vanja.tronslien@hobol.kommune.no