A A A
Hobøl kirke Skyet -1

Frivillighetsprisen 2014

Kommuneblomsten er Bekkeblom

Frivillighetsprisen 2014 tildeles Aktivitetssenteret på Hobøl bo- og behandlingssenter.

Hobøl kommune skal for første gang dele ut en frivillighetspris. Denne nyopprettede prisen har vært annonsert og forslag er kommet inn.

Prisen skal være en påskjønnelse til en initiativrik person, lokal forening eller gruppe som har utmerket seg med frivillig innsats, engasjement og pågangsmot til beste for den enkelte og/eller samfunnet over lengre tid eller et tidsbegrenset prosjekt.

Frivillighetsprisen 2014 tildeles

Aktivitetssenteret på Hobøl bo- og behandlingssenter

v. Ragnhild Buraas, Solveig og Svein Erik Bjørklund, Mai-Brit Voldseth og John Pettersen.

 

Dette er personer som over tid har gjort en stor frivillig innsats spesielt for de eldre på Hobøl bo- og behandlingssenter.

Aktivitetssenteret er en komite som kommer sammen en gang i uka og lager ting som de selger på påske- og julemesse på aldershjemmet. Inntekten bruker de til hygge for beboere og andre som har lyst til å komme. De arrangerer grillkveld, lutefiskservering og ikke minst sang- og musikkvelder med FRISK LUFT fra Enebakk, Geriatrix og andre populære underholdere.

De har holdt på med dette 4 ganger per år siden 2004. Dette er arrangement som er så populære at folk kommer 2 timer før det begynner for å få
sitteplass. Beboere, pårørende og andre fyller peisestua

Hver mandag er det åpent arrangement og sosialt samvær for alle. Hver 14.dag har de hatt handledag for omsorgsboligene. De leier da bo- og behandlingssenterets bil og kjører til butikker i nærområdet.

Ved juletider sørger de for gode smørbrød til beboerne og for julegaver til alle.

I år har de sydd gardiner til kantina. Tidligere har de kjøpt inn stolputer, parasoll, stoler, 2 trimsykler og massasjeapparat.

Aktivitetssenteret har gjennom flere år skapt mye aktivitet og hygge for de eldre. Dette er ikke personer som ønsker å fremheve seg selv og det de står for, men de gir av sin fritid for å glede andre.

Hovedutvalg for oppvekst og omsorg har valgt disse til å motta frivillighetsprisen 2014.

Prisen deles ut i forbindelse med kommunestyrets julemiddag 5.desember.