A A A
Hobøl kirke Tåke 3

Borgerlige vigsler i Hobøl kommune

Gifteringer

Fra 1.januar 2018 kan du gifte deg borgerlig i Hobøl kommune.

Her er informasjon til dere som ønsker å gifte dere borgerlig i Hobøl kommune:

Prøving av ekteskapsvilkårene

For å inngå ekteskap i Norge, må Staten først prøve ekteskapsvilkårene. Dette gjøres av folkeregisteret ved det nærmeste skattekontoret og dere må selv søke om dette. Skjemaet finnes blant annet på Skatteetatens hjemmeside. Deretter får dere en prøvingsattest som er gyldig i fire måneder. Det er en forutsetning at prøvingsattesten er innhentet før dere kan gjøre avtale om vigsel med kommunen.

Når dere har mottatt prøvingsattesten, tar dere kontakt med Hobøl kommune. En saksbehandler vil avtale møte med vigsler (den som skal vie dere). I dette møtet mottar dere videre informasjon og avtaler med vigsler om hvordan seremonien skal foregå.

 

Ofte stilte spørsmål

Hvem kan gifte seg borgerlig i Hobøl kommune?
- Alle par, der minst en av partene er bosatt i Hobøl kommune
- Utenlandske personer og norske statsborgere bosatt i utlandet

Hvem har vigselsmyndighet i Hobøl kommune?
- Ordfører Olav Breivik
- Varaordfører Håvard Jensen

Hva koster det?
Tilbudet er gratis så lenge dere vil gifte dere innenfor kommunens grenser og i våre ordinære åpningstider.

Vigselen skal i hovedsak finne sted i kommunestyresalen på kommunehuset i Hobøl. Ønsker dere at vigselen skal foregå et annet sted, avtales dette på forhånd med den som skal vie dere. Det kan tilkomme ekstrautgifter for dere hvis dere ønsker å vies utenfor kommunens grenser.

Vigselen skal i hovedsak finne sted innenfor kommunens ordinære åpningstider. Hobøl kommune vil imidlertid etterstrebe det å etterkomme brudeparets ønsker også utenfor kommunens ordinære åpningstider. Det kan tilkomme ekstrautgifter for dere hvis dere ønsker å vies utenfor kommunens åpningstider.

Ønsker dere dekorasjoner i vigselslokalet, avtales dette på forhånd med vigsleren. Dere er selv ansvarlige for anskaffelse og utgifter forbundet med slike dekorasjoner.

Ønsker dere å utvide seremonien med musikk og innslag ut over standard borgerlig vigselsrutine, avtales dette på forhånd med vigsleren. Dere er selv ansvarlige for anskaffelse og utgifter forbundet med slike innslag.

Hvis dere har andre ønsker utover standard borgerlig vigselsrutine, vil dere selv være ansvarlige for anskaffelse og utgifter forbundet med dette.

 

Vitner tilstede ved seremonien

To vitner må være tilstede under seremonien. Det kan være forlovere eller to andre myndige personer.

 

Etter vigselen

Brudeparet vil få tilsendt midlertidig vigselsattest etter vigselen. Kommunen sender denne også til folkeregisteret som utsteder endelig vigselsattest.

 

Verd å huske

Skal du endre navn som følge av vigselen, må du ordne dette selv. Søknad finner du på Skatteetaten sine nettsider.

Hvis du har endret navn og skal på bryllupsreise i utlandet, må du sørge for at navnet i passet stemmer med navnet på billetten. Hvis ikke kan du få problemer ved innsjekking. Trenger du nytt pass? Da kan du ta kontakt med passmyndigheten i politiet.

 

Nyttige lenker

Ekteskapsloven
Veien til ekteskapet

 

Har du spørsmål

Da kan du kontakte Servicetorget på følgende måte:
- send en e-post til post@hobol.kommune.no
- ring på telefon 69 92 44 00
- ta turen innom Servicetorget på kommunehuset

 

Tips en venn Skriv ut